کشف تن ماهی پژمان در تابوت مومیایی که در اعماق دریای سیاه پیدا شد

ماهی تن یک ماهی آب شور است که به ماهی خال مخالی مربوط می شود. حدود هشت گونه تجاری مختلف وجود دارد که اندازه آنها از ماهی تن کوچک تا ماهی آبی بزرگ متغیر است و یکی از پر مصرف ترین ماهی ها در جهان است.

ماهی تن را می توان به صورت تازه خام یا پخته و کنسرو شده مصرف کرد. کنسرو تن ماهی پژمان در بریتانیا در آب نمک، آب چشمه یا روغن آفتابگردان یا زیتون بسته بندی می شود.

از نقطه نظر درشت مغذی، تفاوت زیادی در میزان پروتئین یا چربی در مقایسه کنسرو ماهی تن در آب نمک با ماهی تازه وجود ندارد. ماهی تن تازه به طور طبیعی پروتئین بیشتری دارد و حاوی چند کالری بیشتر است.

وقتی کنسرو ماهی تن در روغن می‌خرید، می‌توانید انتظار داشته باشید که محتوای چربی آن به حدود 6.4 گرم در هر 100 گرم و کالری آن حدود 159 کالری در هر 100 گرم باشد.

هنگام خرید ماهی تن، به دنبال برچسب استاندارد ماهیگیری شورای نظارت دریایی (MSC) باشید تا بدانید ماهی خریداری شده دارای گواهی پایداری است.

تن ماهی تازه و کنسرو شده منبع مفیدی از ویتامین های گروه B، به ویژه نیاسین (B3) هستند که از سیستم عصبی و پوست حمایت می کند.

ماهی تن همچنین حاوی کلسیم است که از استخوان های سالم و انقباضات ماهیچه ای حمایت می کند. منیزیم، مورد نیاز برای انرژی؛ و ویتامین D که از سیستم ایمنی، استحکام استخوان ها و عملکرد مغز حمایت می کند.

اگرچه زمانی به عنوان یک نوع ماهی روغنی در نظر گرفته می شد، ماهی که برای سلامت قلب مفید بود، توصیه رسمی بریتانیا در مورد ماهی های روغنی در سال 2018 تغییر کرد و ماهی تن دیگر به عنوان یک منبع خوب به حساب نمی آید.

این به این دلیل است که داده‌های کنونی نشان می‌دهد که سطح اسیدهای چرب غیراشباع با زنجیره بلند امگا 3 در ماهی تن تازه، بیشتر با میزان موجود در ماهی سفید قابل مقایسه است.